Wil jij geen grijze haren of stoom uit je oren? Wij gaan je helpen met het installeren van jouw schuifdeursysteem. Stap voor stap leggen wij alles uit aan de hand van onze eigen gemaakte video’s. Het is niet moeilijk, je moet alleen kunnen boren en een waterpas begrijpen. Dat moet wel lukken toch?

Pak de volgende spullen bij elkaar: Een boormachine, waterpas, potlood, trap(je), steeksleutels en een verse gezet kopje koffie.

Uitpakken van het schuifdeursysteem

Zorg ervoor dat je niet alle schroeven, boutjes, moeren door elkaar legt. Alles is verpakt in doosjes. Zolang je de onderdelen nog niet nodig hebt, kun je het beter in het doosje laten zitten om verwarring te voorkomen.

We hebben als eerst de rails nodig. Jouw rails lengte is minimaal 200 cm en maximaal 600 cm (nummer 1 op de foto). Ook pak je de meegeleverde afstandhouders (nummer 2) en de schroeven (nummer 3) en de muurpluggen. De rest leg je even weg.

Schuifdeursysteem montage materiaal

Hoe bepaal je de hoogte van de rails? 

De bovenkant van de rails komt bij alle systemen 53 mm boven de deur te hangen. Dus deurhoogte (+10 mm) + 53 mm = bovenkant van de rails. Nu zul je denken… waarom deurhoogte (+10 mm). De deur komt 10 mm boven de grond te hangen:

Rails hoogte bepalen

Rail monteren aan de muur/wand

Zoek even naar een paar extra handen om je te helpen. Dat scheelt weer een aantal yoga bewegingen wanneer je het alleen moet installeren.

Pak je meetlint en begin vanaf de vloer te meten (deurhoogte + 63 mm). De hoogte streept u af op de muur. Pak nu één deel van de rails en een waterpas. Plaats de rails precies onder dit streepje en zorg er tevens voor dat de rails 50 mm uitsteekt ten opzichte van de deurpost. Leg de waterpas op de rails. Is de rails waterpas? Teken dan af in de gaatjes van de rails (2 gaatjes). Leg de rails even weg weg. Boor de 2 gaten in de muur met een 8mm boortje en druk de meegeleverde pluggen in de gaten. Pak de rails erbij en monteer het eerste deel van de rails aan de muur.

Het tweede deel koppel je aan het eerste (gemonteerde) deel:

koppelbare rails

In de video leggen wij het nogmaals stap voor stap uit:

(VIDEO)

Rollers monteren aan jouw schuifdeur

De maten die je moet aanhouden om de rollers te monteren vind je hieronder. Het maakt dus niet uit welke rollers je hebt. De plek waar er geboord moet worden blijft het zelfde:

Anti jumpers monteren

Anti jumpers zorgen ervoor dat de schuifdeur niet van de rails kan stuiteren. Nou moet je wel veel moeite doen om dit te realiseren, maar in een boze bui kan er altijd een schuifdeur iets de hard dicht geschoven worden. Kortom, met het monteren van de anti jumpers kun je best een keer boos worden.

Hoe zien ze eruit? 

afstandhouders deur-roller

Waar monteer ik ze op de deur? 

TIP: Zorg ervoor dat u de schroef niet in het midden van de bovenkant van de deur vast schroeft, maar meer aan de buitenkant. Schroef de schroeven nog niet helemaal vast, zodat je de anti jumper nog kan draaien. Later wordt duidelijk waarom dit een goede tip is.

(VIDEO)

Schuifdeur op de rails plaatsen

Zijn beiden rollers aan de schuifdeur gemonteerd? Dan kan de deur met de rollers aan de rails gehangen worden. Die verrekte anti jumpers kunnen nu in de weg gaan zitten, maar gelukkig heb je onze tip gelezen. Zorg dat iemand de schuifdeur vast houdt en de andere persoon zorgt ervoor dat de anti jumpers niet in de wegzetten wanneer de schuifdeur wordt opgehangen. De schuifdeur hangt nu mooi aan de rails en de anti jumpers mogen onder de rails vast gedraaid worden.

Vloergeleider plaatsen

De vloergeleider zorgt ervoor dat de schuifdeur niet aan de onderkant gaat klapperen:

Vloergeleider plaatsen

De vloergeleider zorgt ervoor dat de schuifdeur niet aan de onderkant gaat klapperen: