Advies & Uitleg

Wat kost gemiddeld een stalen deur met montage en waar moet je op letten?

Binnen de Nederlandse markt is er een legio aan online en regionale aanbieders te vinden voor stalen deuren, schuifdeuren en taatsdeuren. De prijzen verschillen enorm en dat zorgt voor verwarring, argwaan en keuzestress. Wij gaan uitleggen waardoor er grote prijsverschillen zijn en waar u goed op dient te letten.

Wat kost een stalen deur?

 • Enkele stalen deuren kosten tussen de 600 en 2500 euro
 • Enkele stalen schuifdeuren kosten tussen de 600 en 2000 euro
 • Enkele stalen taatsdeuren kosten tussen de 600 en 2300 euro
 • Dubbele stalen deuren kosten tussen de 1200 en 4500 euro
 • Stalen deur met panelen (zeer afhankelijk van maatvoeringen)

Bovengenoemde prijzen geven een indicatie. De grote van de stalen deur, het type glas, kleur van de coating, deur met of zonder kozijn, maar ook of het een standaard deurmaat of een stalen deur op maat is hebben invloed op de prijs.

Waar moet u op letten bij het kopen van een stalen deur?

 • Heeft de stalen deur veiligheidsglas? (Wel zo veilig en het heeft een langere levensduur).
 • Is de stalen deur gepoedercoat? (Coating zorgt voor bescherming van krassen en roestvorming).
 • Het gewicht van de deur. (Hoe zwaarder hoe beter is een misvatting. Te zware stalen deuren kunnen gipswanden niet aan qua draaglast, minder prettig in gebruik en scharnieren kunnen gaan verhangen. Tip: bezoek een showroom om te voelen hoe de deur opent en sluit).
 • Zit het glas goed geklemd in het stalen frame? (Glas dient goed vast te zitten, om te voorkomen dat het glas trilt bij sluiting)
 • Is de poedercoating netjes aangebracht op de stalen deur? (Poedercoating is niet zo glad als lak, want het heeft een lichte sinaasappel structuur. Er mogen geen klodders aanwezig zijn, of grote structuur verschillen)
 • Scharnierverdeling (De Europese norm adviseert om minimaal 2 scharnieren aan de bovenzijde van het kozijn en één aan de onderzijde toe te passen)
 • Op welke wijze sluit de stalen deur? (Dit kan op velen manieren, denk hierbij aan: rolsluiting, magneetsluiting of sluiting met een deurkruk. Bij rolsluiting is het belangrijk dat de deur niet gaat ‘verzakken’ want dan sluit de deur niet meer goed en bij een magneetsluiting dient het magneet sterk genoeg te zijn).
 • Hoe wordt de stalen deur verpakt en vervoerd? (Vraag de aanbieder een foto door te sturen, zodat u kunt zien of de deur goed verpakt is. Tevens is het belangrijk dat de deur veilig wordt vervoerd. Er mogen namelijk geen andere  goederen op de deuren worden gelegd om glasschade te voorkomen)
 • Reviews! (Google altijd de aanbieder en ga opzoek naar beoordelingen van andere klanten. Een goede aanbieder heeft veel reviews, goede reviews).
Stalen paneel 3 vlaks rookglas

Waarom zijn er grote prijsverschillen in stalen deuren?

Er zijn meerdere reden waarom er prijsverschillen zijn. Vanuit verschillende invalshoeken proberen wij u een goed beeld te schetsen, zodat u zorgvuldig tot een goede keus komt.

Winstmarges voor stalen deuren

Elk bedrijf bepaald voor welke prijs zijn stalen deuren worden aangeboden. Hoe meer vraag, hoe hoger de prijzen kunnen worden. Zeker wanneer het aanbod niet groot is. Dit laatste is inmiddels door de jaren heen in volume gestegen, maar de grote prijsverschillen blijven. Het kan zijn dat bedrijven zich vast houden aan hoge prijzen, omdat er nog genoeg vraag is en zij goed online gevonden worden. Alleen zijn er ook steeds meer aanbieders die kiezen voor minder winstmarges, maar tevens goede kwaliteit leveren. Kortom, de markt is aan het verschuiven en de consument kan hiervan profiteren.

Grote productie in stalen binnendeuren zorgt voor lagere kosten

Wanneer een aanbieder in stalen binnendeuren zijn deuren in grote volumes laat produceren scheelt dit in de kosten. Voorbeeld: producent produceert maandelijks een x aantal honderden deuren in de zelfde maat, type glas en coating. Dit scheelt een x aantal honderden technische tekeningen, voorbereidingen, aanpassingen in de productielijnen, inkoop etc.

Dit kan betekenen dat deze leverancier zijn stalen binnendeuren goedkoper kan aanbieden. Het zijn namelijk standaard maten, deze kunnen in voorraad worden aangelegd waardoor de levertijd ook een stuk korter is dan maatwerk deuren.

Wanneer een aanbieder voor elke stalen deur bij de klant dient in te meten, een technische tekening dient te maken, het type glas apart moet inkopen, de gewenste kleur coating moet aanbrengen zijn de arbeidskosten velen malen hoger. Hierdoor kan de prijs zomaar verdrievoudigt worden aangeboden. Is daarmee de kwaliteit perse beter? Wij denken van niet!

Kwaliteit van de stalen deuren

Bij het maken van een goede keus is kwaliteit zeer belangrijk. Het is een feit dat stalen deuren sterker en een langere levensduur hebben dan aluminium deuren (lees ook de verschillen in onze blog tussen stalen en aluminium deuren). Wees ook alert op aanbieders die hun deuren ‘stalen deuren’ noemen, maar in de kleine letters vermelden dat het om aluminium deuren gaat. En lees uiteraard onze aandachtspunten in dit artikel om de kwaliteit van de stalen deuren te kunnen controleren.

Hoe hogere de bedrijfskosten zijn, hoe duurder de stalen binnendeur

Wanneer een bedrijf hoge kosten maakt zal dit doorberekend moeten worden naar de klant. Zoals eerder uitgelegd kan een bedrijf hogere kosten maken wanneer elke deur apart geproduceerd worden, maar andere reden kunnen zijn:

 • Hoge kosten voor pand/opslag
 • Veel personeel
 • Duurdere inkoop van staal, glas en overige materialen
 • Hoge kosten in reclame campagnes
 • Productie binnen de EU of buiten de EU
 • Etc…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *