Advies & Uitleg

Wat is gehard veiligheidsglas bij stalen binnendeuren?

Gehard veiligheidsglas is een type glas dat vaak wordt gebruikt in combinatie met stalen deuren, vooral buitendeuren en deuren met grote glazen panelen. Het is ontworpen om de veiligheid te verbeteren en het risico van letsel bij glasbreuk te verminderen.

Gehard glas wordt verhit tot hoge temperaturen en vervolgens snel afgekoeld in een proces dat bekend staat als temperen. Hierdoor ontstaat een glas dat veel sterker en duurzamer is dan gewoon glas. Het is moeilijker te breken en kan buitengewoon hoge belastingen weerstaan voordat het barst. Alle stalen binnendeuren van Schuifdeurexpert zijn voorzien van gehard veiligheidsglas.

Een van de belangrijkste voordelen van gehard glas is dat het, als het toch breekt, in kleine onscherpe korrels uiteenvalt in plaats van scherpe, gevaarlijke scherven te vormen. Dit minimaliseert het risico op snijwonden of ernstig letsel in geval van glasbreuk, wat het een uitstekende keuze maakt voor stalen deuren.

Gehard glas is moeilijker te doorbreken dan gewoon glas, wat inbraakpogingen bemoeilijkt. Het kan een extra laag beveiliging bieden wanneer het wordt gebruikt in buitendeuren.

Gehard glas kan beter bestand zijn tegen hitte en thermische stress dan gewoon glas, wat het geschikt maakt voor stalen deuren die aan zonlicht worden blootgesteld.

Bij stalen deuren wordt gehard veiligheidsglas vaak gebruikt voor de deur, maar ook voor de glazen panelen om licht door te laten en de esthetische uitstraling te verbeteren.  Het biedt een combinatie van sterkte, veiligheid en duurzaamheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *