Advies & Uitleg

Wat is beter? Een stalen of aluminium deur?

Om u een juiste keuze te laten maken hebben wij de meest belangrijke informatie verzameld, zodat u naar het lezen een keus kunt maken tussen een stalen deur of een aluminum deur.

Prijsverschil tussen aluminium en stalen deuren

Tussen beiden soorten metalen zit prijsverschil. Staal is over het algemeen 2 a 3 keer duurder per kilo ten opzichte van aluminium. Gezien de ontwikkelingen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn de prijzen voor beiden metaalsoorten omhoog gegaan. Voorheen werd veel metaal geïmporteerd vanuit Rusland en Oekraïne. Door de officiële EU-ban kan er geen staal meer gehaald/geleverd worden vanuit Rusland. Voor Oekraïne geld dit niet, maar is door de oorlog productie en levering van staal bemoeilijkt.

Update:

Uit de meest recente informatie blijkt dat de markt langzaam weer hersteld. Waarbij de prijzen weer richting het normaal gaan (gelijk aan voor de oorlog). Dit betekent dat ook stalen en aluminum deuren weer aangeboden zouden kunnen worden tegen tarieven zoals voor de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

metaalprijs voor stalen of aluminium deuren

Kwaliteitsverschil tussen stalen en aluminium binnendeuren

Staal is velen malen sterker dan aluminum. Waardoor de duurzaamheid van stalen binnendeuren langer is. Tevens is aluminum gevoeliger voor deukjes en weegt de deur minder zwaar. Dit laatste is niet perse negatief te noemen, maar bij ‘stalen deuren’ wordt vaak gedacht aan zwaardere robuuste deuren, waardoor het gevoel bij aluminium deuren anders/goedkoper kan aanvoelen. Aluminium heeft juist weer het voordeel dat het niet roest, dit geld wel voor staal. Het is daarom belangrijk dat de gewenste stalen deur is voorzien van een beschermende coating. Wanneer dit het geval is kan de stalen binnendeur niet zomaar gaan roesten.

Let goed op!

Veel bedrijven geven hun product de naam ‘stalen deuren’ terwijl de aangeboden deuren van aluminium zijn. Lees altijd goed op de website of op de productpagina of het ook echt om staal gaat. Wanneer u twijfelt raden wij altijd aan om de aanbieden te mailen of te bellen!

Ziet een stalen deur er anders uit dan een aluminium deur?

Stalen en aluminum deuren zien er het zelfde uit. Uiteraard wanneer er met gelijke profielen, coating en type glas wordt gewerkt. Hierdoor is voor het visueel aspect geen reden te bedenken om juist voor een stalen of aluminium deur te gaan.

Milieu vriendelijke deuren

Mocht je milieu bewust zijn, dan raden wij aan om voor een stalen deur te gaan. Staal is namelijk duurzamer, recyclebaar en wordt onder lagere temperaturen geproduceerd dan aluminium. Kortom, stalen deuren hebben minder uitstoot dan aluminium deuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *