Advies & Uitleg

Kan een taatsdeur in een bestaand kozijn?

Een stalen taatsdeur scharniert op twee punten, namelijk in  de vloer en bovenkant opening. Een taatsdeur kan geplaatst worden in een bestaand kozijn mits deze van hout is. In hout is eenvoudig te boren, waardoor de bevestigingsmaterialen in en door het kozijn gemonteerd kunnen worden.

Wanneer u een bestaand kozijn heeft van bijvoorbeeld staal, dient u er bewust van te zijn dat er materialen door het kozijn heen gemonteerd moeten worden. Ook kan het zijn dat er bij levering alleen schroefjes worden meegeleverd voor montage aan hout. Dit is uiteraard eenvoudig op te lossen door gebruikt te maken van pluggen.

Stalen taatsdeur op maat gemaakt

Welke taatsdeur maat past in mijn kozijn?

Uiteraard past niet elke maat taatsdeur in een bestaand kozijn. U dient goed te kijken bij de leverancier welke opening er nodig is om de gewenste deurmaat te kunnen plaatsen.

Bij onze stalen taatsdeuren wordt dit op de pagina aangegeven. Het kan zijn dat uw binnenmaat van het kozijn geen passende taatsdeur voor is. U kunt dan een taatsdeur op maat laten maken, of u kiest ervoor om het kozijn te verwijderen en de opening aan te passen naar de adviesmaat van de gewenste taatsdeur/maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *