Advies & Uitleg

Hoe monteer ik een stalen deur met kozijn?

Voorbereiding

Onze stalen deuren worden geleverd met een staal kozijn. Deze stalen deuren passen niet op een bestaand kozijn, omdat uw huidige kozijn een andere scharnierverdeling heeft, geen magneetsluiting heeft en andere maatvoeringen heeft om een deur goed te kunnen plaatsen.

Dit betekent dat voor het plaatsen van een standaard deurmaat u het huidige kozijn dient te verwijderen en de opening moet aanpassen. Welke opening u dient te realiseren wordt op de pagina van uw gewenste deurmaat/model vermeld:

https://schuifdeurexpert.nl/product-categorie/stalen-deuren/

Het kan zijn dat u de opening na het verwijderen van het kozijn niet kunt/wilt aanpassen. In dit geval maken wij ook een stalen binnendeur met kozijn op maat. U geeft tijdens uw bestelling aan ons de binnenmaten van uw opening door, zodat wij de juiste deur met kozijn op maat kunnen gaan realiseren. Op de pagina wordt stap voor stap uitgelegd hoe u dient in te meten met een video:

https://schuifdeurexpert.nl/product/stalen-scharnierdeur-op-maat-gemaakt/

Het is belangrijk dat u bij het doorgeven van de binnenmaten geen aanpassingen nadien doet aan de opening. Kortom, niet meer nadien stucen, andere vloeren leggen etc.  Dit beïnvloed namelijk de openingsmaat waardoor de opgegeven maten niet meer juist zijn.

Montage

Voor het monteren van onze stalen deuren met kozijn hebben wij een installatie video gemaakt. In deze video leggen wij stap voor stap uit hoe u eenvoudig de stalen deur met kozijn kunt gaan monteren. Hierdoor is de installatie binnen 1 a 2 uur te realiseren:

Is mijn wand sterk genoeg voor plaatsing van een stalen kozijn?

De meeste binnenmuren zijn gemaakt van gipsblokken, beton of stenen. Voor alle drie de variaties is plaatsing mogelijk en is uw wand sterk genoeg.  Uw wand dient wel minimaal 40 mm dik te zijn en bij gipsblokken minimaal 60 mm dik.

De meeste wanden zijn 70 of 100 mm dik. Ons stalen stompe kozijnen zijn 40 mm dik. Stompe kozijnen vallen geheel binnen de opening van de wand. Kortom, ons kozijn valt niet als een u-profiel om uw wand, zoals bij opdekkozijnen. U schuift ons kozijn 40 mm uw opening in, zodat het kozijn gelijk wordt geplaatst met de voorzijde van uw wand. Achter het kozijn werkt u de binnenkant van uw opening af naar eigen smaak. Denk hierbij aan behangen, stucen etc.

Werk ik mijn opening af voor of na plaatsing van het deurkozijn?

Beiden is mogelijk, maar onze voorkeur gaat uit naar het afwerken van de opening voordat het deurkozijn wordt geplaatst. Het zorgt namelijk voor een strakke en gladde afwerking/eindresultaat. Wanneer u nadien de opening gaat afwerken kan dit minder fraai worden. Het stucen of behangen om een kozijn kan namelijk nooit helemaal strak worden en u smeert met het stukwerk het kozijn vast. Waardoor demonteren niet meer mogelijk is zonder het stukwerk te beschadigen.

afwerking voorzijde stalen deur met kozijn
afwerking achterzijde van stalen deur met kozijn

Hoe zorg ik ervoor dat de juiste openingsmaten overblijven na afwerking?

Wanneer u de wand gaat stucen raden wij aan om met de stukadoor de openingsmaat die wij adviseren te bespreken. Zij kunnen aangeven hoe dik uw stuklaag wordt. Tip: maak een houten plankjes die net zo breed is als de adviesmaat die wij aangeven voor het goed kunnen plaatsen van de stalen deur met kozijn. Doe dit ook voor de hoogte maat.  Zo kan er tijdens de afwerking eenvoudig gecontroleerd worden of de opening juist wordt en of er iets meer of minder afwerklaag gebruikt moet worden.

Plaats ik jullie deurkozijn op of tussen de vloer?

U dient het kozijn van onze stalen binnendeuren op uw vloer te plaatsen. Wanneer u het kozijn op het beton plaatst en nadien een vloer om het kozijn legt bestaat de kans dat de vloer te dicht bij de onderkant van de deur komt en daarmee niet meer goed te openen/sluiten is. Wanneer u de deur in ons kozijn hangt komt de deur 10 mm boven de grond te hangen.

Wat kost plaatsing van een stalen binnendeur met kozijn?

Ons bedrijf heeft geen montage services. Plaatsing is samen met onze montage video eenvoudig te noemen.  Mocht u liever de installatie willen uitbesteden, dan raden wij aan om een aannemer in uw woonomgeving te benaderen. Deze zijn op verschillende websites te vinden, waaronder ‘werkspot.nl’. Hoeveel plaatsing gaat kosten is moeilijk aan te geven. Het heeft met velen factoren te maken. Wanneer u de opening al precies op maat heeft gemaakt en het enkel en alleen om plaatsing gaat zullen de kosten tussen de 100 a 250 euro liggen. Dient de aannemer de opening nog aan te passen, dan zijn deze kosten hoger.

een reactie op: “Hoe monteer ik een stalen deur met kozijn?

 1. Pim Kessels schreef:

  Beste,

  Ik heb jullie kozijn met stalen deur geplaatst. Hij zit er perfect in en de demontage ging idd zo makkelijk als in jullie demo filmpje. Helaas was mijn muur net gestuct en de hoekprofielen waren 3 cm, waardoor ik het kozijn verder in de muur moest plaatsen en dus de deur erin moest laten ten tijde van de finale plaatsing.
  Ik heb 1 vraag, de deur sluit netjes en recht, maar moet wel even doorduwen om hem in de magneet te laten vallen. Kan deze nog gesteld worden dat de draaikant iets van het kozijn afkomt waardoor er geen “spanning” is?

  Ik hoor graag van u.

  Mvg
  Pim Kessels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *