Advies & Uitleg

Glas schoonmaken van een stalen deuren

Wanneer u aan stalen deuren denkt, dan denkt u ook aan glas. Als snel komt dan de gedachte dat het glas dagelijks schoongemaakt moeten worden, omdat er vingerafdrukken op het glas komt. Dit valt reuze mee en het schoonmaken is met de volgende tips een fluitje van een cent!

Stalen deur met glas schoonmaken

Wanneer u een stalen binnendeur heeft geïnstalleerd zal de deur nooit schoon zijn. Tenslotte moet de deur vast gehouden worden voor installatie. Hierdoor zult u direct vieze vlekken op het glas zien, maar ook bijvoorbeeld productievet. Het is daarom belangrijk om als eerst het glas schoon te maken met puur schoonmaakazijn op een schone doek. Alleen schoonmaakazijn krijgt het productievet weg, waardoor er geen vage wazen of vlekken op het glas blijft zitten. Maak GEEN gebruikt van bijvoorbeeld terpentine, omdat dit het vet niet verwijderd en een agressief schoonmaakmiddel is.

Het glas schoon houden

Nadat de deur schoon is gemaakt na plaatsing kunt u nadien het glas snel en eenvoudig schoonmaken met micro vezeldoekjes. Het doekje hoeft u alleen licht vochtig te maken en maak GEEN gebruik van schoonmaakmiddelen, want dat werkt het doekje niet. Maak vervolgens met dit doekje het glas aan de voor en achterzijde schoon. Het glas droogt vervolgens zonder strepen of zichtbare druppels.

Mocht er een keer vieze/vettige vlekken op het glas zitten, dan kunt u een klein druppeltje afwasmiddel op een licht vochtige doekje doen. Hiermee gaan snel vingervet vlekken weg. Vervolgens kunt u de deur weer schoonmaken met de micro vezeldoekje.

Micro vezeldoekjes

Het staal schoonmaken

Het staal van stalen binnendeuren maakt u schoon met water en een schone doek. Maak de doek licht vochtig en maak het staal van de stalen binnendeuren daarmee schoon. LET OP: maak altijd de deur goed droog om roestvoering te voorkomen. Gebruik geen andere schoonmaakmiddelen, om te voorkomen dat de coating aantast. Mocht er op het staal vetvlekjes zitten, dan kunt u een klein druppeltje afwasmiddel op een lichtvochtige doek doen en vervolgens deze plekken schoon poetsen.

Onderhoud van een stalen binnendeur met glas

Een stalen deur heeft geen onderhoud nodig. Mocht uw stalen deur gaan kraken, dan raden wij aan om de deur uit het kozijn te tillen. U maakt de scharnieren van het kozijn en deur helemaal schoon met schoonmaakazijn. Na het schoonmaken smeert u vaseline om de scharnieren op het kozijn. Hierna kunt u de deur weer in het kozijn hangen en zal de deur niet meer kraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *